Refugi

IniciRefugi

Refugi d’Amitges

És un refugi d’alta muntanya situat al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Alçada

2.365m

Capacitat

74 places

WC
Dutxa d’aigua calenta (2€)
Telèfon públic
Wifi gratuït

Connexió amb el servei de taxis del Parc Nacional i amb els refugis de la zona

No s’accepten animals de companyia a dins del refugi

Emissora de ràdio connectada amb Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers de la Generalitat

Servei de menjars i begudes 

Esmorzar: de 7 h a 8 h
Dinar: de 13 h a 15 h
Sopar: 19.00 h
Silenci: 22.00 h

Refugi

Quan el refugi és tancat, queda oberta una part d’emergència amb capacitat per a 12 persones. Està equipada amb matalassos i mantes, així com una emissora SOS. Tambè hi ha una estufa de gas.

No he estat mai en un refugi

Si no has estat mai en un refugi d’alta muntanya, cal que sàpigues:

Dels refugis d’alta muntanya en general

Són allotjaments creats per a facilitar les activitats excursionistes. Els horaris i reglament intern estan pensats per afavorir les persones que realitzen aquestes activitats.
Els serveis que s’ofereixen solen ser més limitats que els d’un alberg.
No cal ser soci de cap centre excursionista per fer-ne ús, si bé és recomanable.
La gent que s’hi allotja sol reservar la mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) o la pensió completa (mitja pensió més una bossa de pícnic).
Els preus acostumen a ser més cars que en els establiments de la vall.
A les habitacions tan sols hi ha matalassos i mantes. Cal portar sac de dormir o sac de llençol.
Les escombraries que tu has pujat, les has de baixar al punt de recollida de la vall. El refugi acostuma a fer-se càrreg de les deixalles que genera.
Els serveis que s’ofereixen en cada refugi poden variar notablement. Depèn de la seva situació, l’accés, l’estructura de l’edifici o els criteris del propi gestor.

Del Refugi d’Amitges en particular

Per arribar al refugi pot ser que trobeu neu des de mitjans d’octubre fins a mitjans de juny.Els dormitoris són de gran cabuda – 44 i 22 places – i amb llitera correguda. No hi ha habitacions petites. L’assignació dels llits la fan els guardes i no sempre un mateix grup pot dormir junt.
El sopar se serveix en un sol torn a les 19 h. Consisteix en: el primer plat una sopa o crema, el segon una amanida, un plat de pasta o de llegum, el tercer carn i, finalment, hi ha els postres que intentem que a l’estiu sigui fruita. El menú és únic i no es poden triar els plats. Si tens alguna intolerància alimentària convé que la comuniquis al fer la reserva.
L’esmorzar és un bufet lliure amb beguda calenta, pa, galetes, magdalenes, mantega, melmelades, formatge, etc. Se serveix des de les 7 h fins a les 8 h.La bossa de pícnic conté un entrepà petit, un tabulé (amanida de cous cous), una peça de fruita, una barreta energètica, una bosseta de fruits secs i uns caramels.

Per raons mediambientals t’entregarem un tovalló de cotó reutilitzable que podràs fer servir durant la teva ruta. NO DONEM TOVALLONS DE PAPER per cap àpat. 
A les 22 h es tanquen les llums i es fa silenci.
No s’admeten animals de companyia
a dins del refugi i no disposem de cap espai adequat per allotjar-los.